Bloggnorge.com // Hjemmefruen i Nairobi
Start blogg

Hjemmefruen i Nairobi

Hverdagsbetrakninger fra en annen verden

Tørre tider…

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 10. mars , 2015 kl. 20:48

Hadde aldri trodd jeg skulle si dette men jeg skulle virkelig ønske at det regnet litt snart. Jeg tror det er en månes siden sist gang det regnet….. Vi er fortsatt i den varmeste og tørreste tiden og her er tørt virkelig tørt!! Og når sola brenner på plen, gress, mark og eng fra 7 om morgenen til 7 på kvelden, ja da blir det FRYKTELIG tørt og knusk tørr jord fyker til tiden opp med vindens hjelp. Og siden Kenyas jord er rødfarget (lateritt) så ligger det for tiden konstant et tynt lag med rødfarget støv på det som er utendørs og til tider innendørs også. Så det gjelder å vanne blomster og planter slik at de ikke dør helt ut rundt husveggene…  Det som er litt greiere med regnet her i Kenya er at når det først kommer, så kommer det i mengder og helst på kveld og nattestid og sjeldent på dagtid. Så derfor; bring it on (i hvert fall for en natt eller to og så kan det ta en pause igjen) :)

 

Jesper på vei til Hillfest, gående på Afrikas røde jord.

Jesper på vei til Hillfest, gående på Afrikas røde jord.

Det blomstrer selv i den tørreste tiden...

Det blomstrer selv i den tørreste tiden…

Blomst 3 Blomst 4 Blost 1

 

 

Som nevnt før har jeg blitt nettstudent og for to uker siden reiste jeg og Rikke til Norge for første gang på over 6 mnd. da jeg skulle følge forelesning på BI. Vi fløy Qatar Airways, Nairobi – Doha – Oslo . Doha er hovedstaden i Qatar  så da har vi ett land til i «Land vi har vært i» boka vår. Doha er forresten en utrolig flott flyplass som man glatt kan bruke noen timer på vandre rundt på :)

Flyvingen så mer ut som en hoppbakke i solskinn...

Flyvingen så mer ut som en hoppbakke i solskinn…

Og det var helt fantastisk å være tilbake i vårt kjære Norge igjen selv om det bare ble Oslo besøk på oss denne gangen. Det var så deilig å komme hjem til et velfungerende samfunn der man kan gå fritt omkring på gatene og hvor man vil og kjenne litt kulde som river i nesen!! Å kunne bevege seg fra ett sted til et annet med trikker, tog og baner var en befrielse og det var en sann glede å oppleve at bilene faktisk stopper for deg når du skal over et fotgjengerfelt – det skjer nemlig ikke her i Kenya! Det var heller ikke en eneste ku flokk å observere langs Mosseveien eller på Nordstrand eller i Ski :D

Det var ikke en eneste ku flokk å se i Oslo området gitt... Men det finnes i mengder her i Nairobi :)

Det var ikke en eneste ku flokk å se i Oslo området gitt… Men det finnes i mengder her i Nairobi :)

Det viste seg at frøkna hadde vokst en del siden forrige gang langbukser og jakker ble brukt så det ble en del ting som måtte handles inn for det var jo hakket kaldere i Oslo enn det vi reiste fra i Nairobi! Og selv om jeg (forhåpentligvis) ikke har vokst noe særlig i volum etter at vi kom til Kenya så ble det jammen i meg litt shopping på meg også gitt ;)
Vi hadde et supert opphold med stor gjestfrihet hos min gode venninne Kristin og hennes barn. Jeg fikk en helaften på byen med mine to gode Beitostølen venninner Anne Marie og Ragnhild, lunch med studie venninne Siri, besøkt gode venner på Ski samt en trivelig hjemme lørdagskveld der min gode venninne Magnhild disket opp et hærlig måltid. Og siste kvelden traff Finnto’s bror onkel Pelle og kusine Maia så vi fikk mye ut av vår lille Oslo uke. Det var så utrolig hyggelig å se alle igjen!!

Men det aller mest spennende for meg var å sette seg på skolebenken igjen og suge til seg ny lærdom. Litt skummelt men veldig, veldig interessant og lærerikt. Og på søndag ble første oppgave levert inn så nå er jeg virkelig i gang :)

Barna overrasket mor med studentkake helgen før jeg reiste til Norge <3

Barna overrasket hjemmefruen med studentkake helgen før jeg reiste til Norge :)

 

Ikke så alt for langt fra her vi bor på Karen ligger stedet  «Ocean Sole».  De lager kunst og brukskunst av resirkulerte flipflop sandaler! Hvert år driver tusen vis av flipflopper i land langs strendene i Kenya og ikke bare forurenser de strendene og omgivelsene, de tar også livet av fisk og andre sjødyr og fugler som spiser biter av flipfloppene.  En smart kvinne ved navn Julie Church fikk på slutten av 90 tallet en ide om at disse flipfloppene kunne gjenbrukes etter at hun hadde sett av småbarn hadde laget seg små lekedyr ut av sandal restene. Denne ideen har nå ført til at Ocaen Sole (eller FlipFlop factory som vi også kaller det) ikke bare hjelper miljøet, men ikke minst gir det arbeid til mange mennesker. Flipfloppene blir samlet inn ved strendene, fraktet til kunstfabrikken her i Karen. Her blir de vasket og desinfisert, tørket, sortert etter farger og etter mykhet. Deretter blir de lagvis limt sammen til de har en størrelse på objektet som de ønsker. Så setter de i gang å skjøre til de flotteste figurer, smykker osv. og alle prosesser  gjøres for hånd  Det er helt fantastisk hva de klarer å få til av brukte flipflopper :-)  Les mer om historien rundt Ocean Sole i linken lengre opp i avsnittet her.

FlipFlop delfin

FlipFlop delfin

Til info; Han i midten er ikke laget av FlipFlopper :)

Til info; Han i midten er ikke laget av FlipFlopper :)

Afrikas dyr er selvfølgelig laget mange forskjellige størrelser...

Afrikas dyr er selvfølgelig laget mange forskjellige størrelser…

 

 

Så kan jeg meddele at det går hardt for seg i gymtimene på skolen til tider. Vi hadde så vidt kommet i andre skoleuken i januar så klarte Rikke å få et brudd i høyre tommel under en hockey trening på skolen som resulterte i totalt 6 uker med skinne og mye frustrasjon da hun ikke fikk skrevet med hånden de første 4 ukene. Men nå er tommelen «tipp topp tommel opp» og det er bra for denne uken er det 3 eksamensdager for frøkna så her er det ikke noe hvilehjem for å si det sånn….

Hockey skade 1; høyre tommel...

Hockey skade 1; høyre tommel…

Og 5 uker etter Rikkes tommelbrudd ble Jesper sendt på sykehuset da han fikk en hockeykølle i pannen under – ja akkurat – en hockey trening. Han fikk et kutt i pannen som ble limt og det har grodd fint. Røntgenbildene var heldigvis fine og nå er han også helt på topp igjen. Hockey er en stor, stor britisk sport på de internasjonale skolene  og de i den terminen vi er inne i nå er det stort fokus på hockey og svømming. Da takker jeg meg til svømming for der kan det da jammen ikke bli større skade enn at man blir bløt……

Hockey skade 2; Kutt i panna...

Hockey skade 2; Kutt i panna…

 

 

Da er det enn så lenge litt mindre skadeomfang når Hjemmefruen spiller golf. Etter 3 ukers fravær var jeg i dag for første gang ute på banen og vi spilte 3 hull. Neste uke skal vi for første gang gå en 9 huller og det skal bli spennende å se hvordan det går :) Det var i hvert fall utrolig moro å spille på «orntli» i dag! Så kan dere jo ta et stilstudien av bildene som er før og midt i et slag med driveren ut fra tee…. Har litt å jobbe med for å si det sånn :))

Konsentrasjon og øvelse før utslaget fra tee...

Konsentrasjon og øvelse før utslaget fra tee…

Midt i utslaget....

Midt i utslaget….

Så til slutt så må jeg si at jeg gleder meg til å få min gode barndomsvenninne Hilde fra Kvikne på besøk om et par uker – det blir stor stas for selveste Hjemmefruen i Nairobi! Håpe ho tæk me sei flatbrø fra Kvikne Hjemmebakeri…….

 

Hakuna Matata og varm Afrika klem til alle som leser om livet vårt her inne!

Avslutter  med noen bilder fra siste besøket vi hadde i nasjonalparken….

Buffalo Bill!

Buffalo Bill!

Vil ikke ha denne strutsen etter meg nei...

Vil ikke ha denne strutsen etter meg nei…

Sjiraffen slutter aldri å fascinere meg. Den er så fin der den vandrer ven vannhullet.

Sjiraffen slutter aldri å fascinere meg. Den er så fin der den vandrer ved vannhullet.

Litt av en sveis...

Litt av en sveis…

 

Sjiraff som slapper av og tar livet med ro.

Sjiraff som slapper av og tar livet med ro.

Pumba i Løvenes Konge er på en måte litt søtere da men....

Pumba i Løvenes Konge er på en måte litt søtere da men….

ENDELIG fikk vi sett løver!!!

ENDELIG fikk vi sett løver!!!

Når enden er god...

Når enden er god…

Min gode venn sjiraffen...

Min gode venn sjiraffen ruver godt over savannen i nasjonalparken….

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.