Bloggnorge.com // Hjemmefruen i Nairobi
Start blogg

Hjemmefruen i Nairobi

Hverdagsbetrakninger fra en annen verden

Road shopping og sjiraffer

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet mandag 8. september , 2014 kl. 12:43

Det er mangt og meget å få kjøpt her i Nairobi. Vi har store, moderne kjøpesentre med alt man kan tenke seg av butikker og utvalg. Deilige ferskvaredisker, bugnende fruktbutikker, klær, sko – ja alt får du tak i.
Men det som fascinerer meg mest er alt det som selges langs veiene, spesielt langs veier som Ngong Road. Her er det flere kilometer med utendørs butikker hvor folk tjener til livets opphold ved å selge alt fra møbler og blomster til toalett og lamper. Om du ønsker å handle noe, ja da kjører du inn til siden (og lager da gjerne i samme slengen en laaaang bilkø – men det er de jo vant til her) og gjør handelen din og kjører videre. Dersom du handler møbler eller andre ting av større volum kjører de dette hjem til deg litt senere på dagen/uka. Ikke akkurat «Toms Budservice» tempo på leveringen vil jeg tro men det kommer.

Her er et lite utvalg på hva du kan få kjøpt, har hittil kun tatt bilder fra passasjersiden i den ene kjøreretningen – møbelhandlerne holder til på den andre siden. Fugler, planter, kruker, presenninger og frukt. Her er det bare fantasien som setter en stopper for hva som kan selges…

Pelikaner og andre fargerike fugler

Pelikaner og andre fargerike fugler

Planter i alle varianter og farger

Planter i alle varianter og farger

Potter og krukker som lages, dekoreres og selges langs veien.

Potter og krukker som lages, dekoreres og selges langs veien.

Hvorfor ikke kjøpe seg en presenning når man først er ute på veien???

Hvorfor ikke kjøpe seg en presenning når man først er ute på veien???

Bananer, kyr og trafikk i skjønn forening :)

Bananer, kyr og trafikk i skjønn forening :)

Den nevnte «handle gaten» er en av de større veiene her i byen og leder til bl.a. bydelen Karen. Finnto jobber i den bydelen, Rikke danser ballett der og det ligger mange utfluktssteder i den samme retningen så vi kjører den forholdsvis ofte, senest i går. Da var vi på Giraffe Center og så på – ja nettopp – sjiraffer.

Giraff - up, close and personal :-)

Giraff – up, close and personal :-)

Giraffen er et majestetisk dyr.

Giraffen er et majestetisk dyr.

Vi har jo sett sjiraffer i dyreparker før men det er jo litt annerledes når du ser de i sitt eget habitat. Dvs, det virkelig habitatet får vi sett i oktober for vi planlegger en safari tur på noen dager til Amboseli National Park i forbindelse med høst ferien. Det er også en stor national park her i Nairobi National Park og vi kommer helt sikker til å besøke den i nærmeste fremtid også.
Det som blir moro er å oppleve alle de eksotiske dyra og barna gleder seg til å ta bilder. Jesper og Felix har nyinnkjøpt kamera som de bruker flittig og Rikke er jo som ungdommer flest – ikke en meter uten mobil med kamera…

Jesper er en ivrig fotograf og objektene er mange!

Jesper er en ivrig fotograf og objektene er mange!

I morgen reiser alle barna på camp med skolen til «Savage Wilderness Camp». Gutta skal være i to dager og Rikke i tre dager og dette er en fast camp som skolen drar på hver september. Her er det ikke lov med mobiler, iPad’er osv for her skal elevene bli bedre kjent med hverandre og gjøre «villmarks ting», spille yatzy, synge rundt leirbålet og sove i telt. Barna får lage en liten reportasje fra turen her på bloggen når de kommer hjem!

Ha en strålende uke alle sammen – det skal i hvert fall jeg forsøke å ha :)

HAKUNA MATATA!!

Kommentarer

  1. Per Roger Bekken sier:

    Glimrende.
    Gleder meg til å høre fra gutta boyz!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.