Bloggnorge.com // Hjemmefruen i Nairobi
Start blogg

Hjemmefruen i Nairobi

Hverdagsbetrakninger fra en annen verden

Da er vi på plass!

Kategori: Ukategorisert | 8 kommentarer » - Skrevet mandag 25. august , 2014 kl. 14:02

JAMBO!

31 timer etter at vi forlot Kristiansund forrige mandag ankom vi Nairobi i Kenya natt til onsdag. Nairobi er nå vår nye bopel det neste året.

Hele familien er veldig spent på hva som møter oss i tiden som kommer – og «so far, so good».

Barna startet på den svenske skolen her i Nairobi på torsdag og de følger det svenske skolesystemet. Dvs. at Jesper & Felix går i 1.klasse og Rikke i 6. i stedet for 2. og 7. som de skulle ha gått i hjemme i Norge. Barna har en litt annerledes skolehverdag enn de er vant til selv om mye er likt også. Skal skrive mer om det og legge ut litt bilder fra skolen litt senere.

Nairobi er hovedstaden i det øst afrikanske landet Kenya. Byen ligger på ca 1800 meter o.h. og har ca 4 millioner innbyggere fordelt på 696 km2 – forholdvis MYE mennesker her med andre ord! Det er faktisk folk overalt, noe som er litt uvant for oss nordmenn som har det forholdsvis romslig rundt oss i hverdagen….

Tidsforskjellen mellom Norge og Kenya er ikke stor, vi ligger en time foran Norge nå men det blir vel to når dere der hjemme skal stille klokken en time tilbake den siste helgen i oktober. Her er det ikke vinter (kom vel ikke som et sjokk vil jeg tro) og klimaet variere veldig fra hvor i landet du befinner deg.  men juni/juli/august er det kaldeste tiden på året med noe regn og temperaturer mellom 10-25, men snittet er i følge sikre kilder (Wikipedia) på 16 grader i disse tre månedene. Det varierer veldig både fra dag til dag og mye i løpet av dagen også og i skrivende stund sitter jeg på verandaen i leiligheten vår i shorts og singlet, er 22 i skyggen og sikker 35 når sola er fremme. Og bare så det er sagt; sola er VARM….

Her er et lite utklipp fra Wikipedia som gir dere en liten pekepinn på hvor stort spenn det er klimamessig i dette landet. Husk også at Kilimanjaro, som er en av «Seven Summits» , ligger i Tanzania og grenser mot Kenya. De som når toppen der har garantert IKKE shorts og singlet når de når toppen……

Klimaet i Kenya varierer fra tropisk langs kysten til temperert i innlandet. Nordlige og nordøstlige områder har et mer tørt klima. Kenya er solrikt hele året. Det er vanligvis kjølig om natten og tidlig på morgenen ved høyereliggende områder. Landet har grovt sett to regntider. Den lengste oppstår i mars / april og varer til mai / juni. Den korte varer fra oktober til november / desember. I regntiden regner det ofte tett, og nedbøren faller gjerne på ettermiddags- og kveldstid. Temperaturen holder seg høy også gjennom disse månedene

Sånn – det får være nok om vær og klima for denne gang.

 

Da har jeg skrevet mitt første innlegg i bloggen – og det kommer mer etter hvert. Håper du vil følge med videre :)

 

Stor klem fra Hjemmefruen i Nairobi :-D

Karen Blixens Coffee Garden

Karen Blixens Coffee Garden

 

Kommentarer

  1. Anne B. sier:

    Fin blogg:-) interessant å følge dere. Superbra valg å bo en tid i Afrika :-)

    • hjemmefrueninairobi sier:

      Takk for det Anne :) Ja så langt så angrer vi ikke ett sekund på dette. Veldig hyggelig at du følger med, det kommer flere innlegg etter hvert :)

  2. Per Roger Bekken sier:

    Hei hopp !
    Og der vant du det Kenyanske mesterskapet i «smal-talk» gitt :)
    Men for all del, det er små stikk her som frister oss til å følge videre med i bloggen.
    Skola, gutta, Rikke, Kilimanjaro (Skal du på tur?), og det faktum at dere bor på 1800moh.
    Fikk du målt blodverdiene dine før du flyttet fra 100moh, så kan du jo sammenligne om et år for å se hva som skjer med blodverdier og oksygenopptak etter å ha bodd 12 mnd i «høydehus».
    Forøvrig håper jeg det kommer noen linjer om Alfa-hannen i huset også :)

    Dette blir bra!
    Hilsen oss i pissregn/sludd og +2`c

  3. Hanne sier:

    Hei fruen i Nairobi. Du bare fortsetter sommeren du skjønner jeg. Her er det lett høst med endel regn og rundt 15 grader. Men må innrømme at det er helt greit. Gleder meg til å lese om dagene deres og se endel bilder etter hvert.

  4. Eira og Gyrid sier:

    Gleder oss til å lese på denne bloggen ja!! Hils gutta krutt, og Rikkemor;) Klem

  5. Gudrun sier:

    Så gøy, Laila! Skal definitivt følge dere her på bloggen. Kjekt at dere har funnet dere til rette og at en annerledes hverdag er i gang! Hils Rikke

  6. Laila sier:

    Så gøy:) – kos deg!

  7. Anne Bjerkan sier:

    Spennende Laila!! Gleder meg til å lese og se (legg ut bilder!!) mere fra hverdagen deres i Nairobi!! Håper alt går bra med skolestart!! Klem fra Anne

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.